System requirements for Overgrowth?

Anything related to Wolfire Games and/or its products
User avatar
akazi
Posts: 1935
Joined: Fri Dec 30, 2011 3:14 pm
Location: Montgomery, Alabama

Re: System requirements for Overgrowth?

Post by akazi » Tue Nov 20, 2012 6:40 pm

ZeMaster091 wrote:But mine isn't listed.
I'm sure yours will work.

User avatar
Redtailedfox
Posts: 2
Joined: Wed Jan 02, 2013 10:11 am

Re: System requirements for Overgrowth?

Post by Redtailedfox » Wed Jan 02, 2013 12:04 pm

Do you guys think my Macbook Pro 2012 2.9GHz Intel Core i7 8GB 1600MHz
will run the game smoothly? :?

User avatar
EPR89
Posts: 1845
Joined: Mon Oct 15, 2012 8:57 am
Location: Germany

Re: System requirements for Overgrowth?

Post by EPR89 » Wed Jan 02, 2013 6:38 pm

Redtailedfox wrote:Do you guys think my Macbook Pro 2012 2.9GHz Intel Core i7 8GB 1600MHz
will run the game smoothly? :?
I don't really know much about Macs, but that sounds to me like plenty of power to run a game like Overgrowth.
Your avatar tells me that you have already preordered, so try it out and update the wiki with your experiences.

Iron Tarkus
Posts: 2
Joined: Sat Jun 01, 2013 8:04 pm

Re: System requirements for Overgrowth?

Post by Iron Tarkus » Sat Jun 01, 2013 8:08 pm

By any chance will this game run smoothly with a 2.8GHz, 4g ram, Radeon X1950 CrossFire edition graphics card?

Iron Tarkus
Posts: 2
Joined: Sat Jun 01, 2013 8:04 pm

Re: System requirements for Overgrowth?

Post by Iron Tarkus » Sat Jun 01, 2013 8:14 pm

Will a 2.8GHz, 4gb ram, Radeon X1950 CrossFire edition graphics card run this?
:|

User avatar
Ylvali
Posts: 122
Joined: Mon May 25, 2009 6:04 pm

Re: System requirements for Overgrowth?

Post by Ylvali » Tue Jun 04, 2013 7:15 am

Redtailedfox wrote:Do you guys think my Macbook Pro 2012 2.9GHz Intel Core i7 8GB 1600MHz
will run the game smoothly? :?
Yes. I'm running the alpha on a much older macbook pro with comparably low stats, so far the alphas run fine most of the time.

There is sometimes lag when badly optimized features are implemented and with large amounts of certain objects or effects, but I believe this isn't a hardware problem but a matter of optimization process, I have had roughly the same amounts of lag on machines with very different specs, indicating the hardware power isn't always the major issue.

Of course, some decked out monsters will already be able to play the game with any number of objects and lack of optimization without lag, but I think the idea is that the final product should run fine on most modern rigs. Being an indie game the target audience should include many people with low end computers not primarily built for gaming.

When I preordered many years ago I ran the alpha on an imac with 1gb ram and x1600 graphic card, which was a good machine back then, and that machine can still run the alpha ok on levels with few objects and effects turned off.

User avatar
ZeMaster091
Posts: 16
Joined: Thu Nov 01, 2012 4:21 pm

Re: System requirements for Overgrowth?

Post by ZeMaster091 » Sun Jun 09, 2013 3:30 pm

Got a new Laptop.

How would I do?

OS: Windows 8 (build 9200), 64 Bit
CPU: AMD A6-4400M APU with Radeon(tm) HD Graphics
CPU Speed: 2.7 GHz (But at one point it said it was rated as 5 GHz  ¯\(ツ)/¯ )
RAM: 3.6 GB
Video Card: AMD Radeon HD 7520G
Features of Video Card: Pixel Shader Version 5.0, Vertex Shader Version 5.0, Dedicated Video RAM 512 MB.

WolfireFTW
Posts: 1
Joined: Fri Oct 11, 2013 4:51 pm

Re: System requirements for Overgrowth?

Post by WolfireFTW » Fri Oct 11, 2013 4:55 pm

My pc has 4GB of ram a quadcore prosessor and is 64bit will this run?
and It has 210GB of memory but only 15gb currently.
Will it work?

vikman10
Posts: 1
Joined: Thu Dec 12, 2013 1:59 pm

Re: System requirements for Overgrowth?

Post by vikman10 » Fri Dec 13, 2013 11:56 am

would overgrowth work on directx 9.0b :?:

User avatar
Anton
pretty cool guy
Posts: 3327
Joined: Fri Oct 17, 2008 10:16 pm
Location: Los Angeles
Contact:

Re: System requirements for Overgrowth?

Post by Anton » Fri Dec 13, 2013 12:19 pm

vikman10 wrote:would overgrowth work on directx 9.0b :?:
Overgrowth uses OpenGL, and not DirectX, so that is not an easily answerable question. Do you know model of GPU you have?

I_Am_Jesus_Brah
Posts: 1
Joined: Mon May 12, 2014 11:49 am

Re: System requirements for Overgrowth?

Post by I_Am_Jesus_Brah » Mon May 12, 2014 11:56 am

Would it run on an alienware X51?
:shock:

BlueCyberDemon
Posts: 16
Joined: Wed Jun 18, 2014 4:42 am

Re: System requirements for Overgrowth?

Post by BlueCyberDemon » Thu Jun 19, 2014 12:04 am

According to me, Overgrowth doesnt have that much serious system requirements, i play Overgrowth on my old computer, and works like a charm, however, spawning too much NPCs will cause FPS drop, dont know if its me or the game itself.

heres my old system:
Windows 7 Ultimate 32-bit OS
2 GB RAM
Pentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz 2.50GHz
AMD Radeon HD 6500 Series
Last edited by BlueCyberDemon on Thu Jun 19, 2014 12:18 am, edited 6 times in total.

EPICKIDNOISY
Posts: 1
Joined: Mon May 05, 2014 10:23 pm

Re: System requirements for Overgrowth?

Post by EPICKIDNOISY » Fri Jun 20, 2014 9:49 pm

why did david say it would work with slower computers and then not make it happen :(

User avatar
EPR89
Posts: 1845
Joined: Mon Oct 15, 2012 8:57 am
Location: Germany

Re: System requirements for Overgrowth?

Post by EPR89 » Sat Jun 21, 2014 2:46 pm

EPICKIDNOISY wrote:why did david say it would work with slower computers and then not make it happen :(
Most likely because - believe it or not - there is more than one slower computer and they can't test it on all of them. There's a reason why most triple A titles are usually shipped to Nvidia or AMD before release to get optimised for those companies' GPU types and drivers. I wouldn't expect too much in regards to optimisation as long as the game is still in alpha.

User avatar
Count Roland
Posts: 2936
Joined: Tue Sep 25, 2007 11:15 pm
Location: Galapagos Islands, rodeoin some turtles.
Contact:

Re: System requirements for Overgrowth?

Post by Count Roland » Mon Jun 23, 2014 4:32 am

EPICKIDNOISY wrote:why did david say the finished product would work with lower end computers and then the unfinished product didn't?

Post Reply