Phoenix Engine 8-2-05 Terrain Progress

Anything related to Wolfire Games and/or its products
Kalexon
Kalexon
Posts: 339
Joined: Sun Jul 17, 2005 8:46 pm
Location: Serenity

Post by Kalexon » Wed Aug 03, 2005 8:22 pm

Someday, you will upgrade your computer, right? Lugaru 2 will be around when you do that.

However, the graphics will be very customizable. You will be able to tone them down in the meantime.
Customizable enough to run a 400 MHz G4 mac? With 64 MB of VRAM?

Jeff
Evil Twin
Posts: 2892
Joined: Wed Nov 19, 2003 10:48 pm
Location: San Francisco, CA
Contact:

Post by Jeff » Wed Aug 03, 2005 8:26 pm

Kalexon wrote:
Someday, you will upgrade your computer, right? Lugaru 2 will be around when you do that.

However, the graphics will be very customizable. You will be able to tone them down in the meantime.
Customizable enough to run a 400 MHz G4 mac? With 64 MB of VRAM?
Sorry, but I seriously doubt that.

David
Project Leader
Posts: 1995
Joined: Wed Nov 19, 2003 10:45 pm
Contact:

Post by David » Wed Aug 03, 2005 8:56 pm

It could probably run on that, though very slowly.

User avatar
Lugaruman100
The wolfire forum member with no title.
Posts: 749
Joined: Fri Jan 30, 2004 9:40 pm

Post by Lugaruman100 » Wed Aug 03, 2005 8:58 pm

I guess this means my 1.44Ghz with a 128 mb vram card will run slow also.

Kalexon
Kalexon
Posts: 339
Joined: Sun Jul 17, 2005 8:46 pm
Location: Serenity

Post by Kalexon » Wed Aug 03, 2005 10:56 pm

I guess this means my 1.44Ghz with a 128 mb vram card will run slow also
harhar, That might be able to run Black and white 2
It could probably run on that, though very slowly.
Well thats good to know since I have been saving up to upgrade it to a 1.25-1.5 Ghz with more RAM and so on, and even if I don't have the money by then I have an 800 Mhz machine.

User avatar
Lugaruman100
The wolfire forum member with no title.
Posts: 749
Joined: Fri Jan 30, 2004 9:40 pm

Post by Lugaruman100 » Wed Aug 03, 2005 11:26 pm

Kalexon wrote:harhar, That might be able to run Black and white 2
A ATI Radeon 9000 can run on Black And White 2? :shock: :shock:

User avatar
levbot
mad tweaker
Posts: 336
Joined: Thu May 05, 2005 7:02 pm
Location: berkeley, CA
Contact:

Post by levbot » Wed Aug 03, 2005 11:54 pm

all I need to know - will it run on a standard G5 Imac? 'cuz if Unreal 2K$ can run on it and [email protected] cant, I will be sad :cry:

Jeff
Evil Twin
Posts: 2892
Joined: Wed Nov 19, 2003 10:48 pm
Location: San Francisco, CA
Contact:

Post by Jeff » Wed Aug 03, 2005 11:55 pm

Really, it is way too early to tell.

Flickta
Posts: 296
Joined: Fri Feb 06, 2004 7:31 am
Location: Cold Winter
Contact:

Post by Flickta » Wed Aug 03, 2005 11:57 pm

David wrote: I have not even started working on LOD or other optimizations, but it doesn't run THAT slow as it is now:
Not THAT slow. :)
This grass can't be textured, and every... well... blade of grass can have only one color?
It'd be interesting to see it in action.

zip
lugaruguru
Posts: 1820
Joined: Mon Jan 26, 2004 12:39 pm
Location: USA, Missouri
Contact:

Post by zip » Thu Aug 04, 2005 12:51 pm

The blades of grass are obviously shaded and have multiple colors.

Jeff
Evil Twin
Posts: 2892
Joined: Wed Nov 19, 2003 10:48 pm
Location: San Francisco, CA
Contact:

Post by Jeff » Thu Aug 04, 2005 12:53 pm

Flickta wrote:
David wrote: I have not even started working on LOD or other optimizations, but it doesn't run THAT slow as it is now:
Not THAT slow. :)
This grass can't be textured, and every... well... blade of grass can have only one color?
It'd be interesting to see it in action.
Each blade of grass is made up of tons of textures.

User avatar
levbot
mad tweaker
Posts: 336
Joined: Thu May 05, 2005 7:02 pm
Location: berkeley, CA
Contact:

Post by levbot » Thu Aug 04, 2005 2:17 pm

will the textures still be available to edit like they are in L1, or will we have to get a graphics extractor?

Jeff
Evil Twin
Posts: 2892
Joined: Wed Nov 19, 2003 10:48 pm
Location: San Francisco, CA
Contact:

Post by Jeff » Thu Aug 04, 2005 2:19 pm

It will be very editable.

User avatar
levbot
mad tweaker
Posts: 336
Joined: Thu May 05, 2005 7:02 pm
Location: berkeley, CA
Contact:

Post by levbot » Thu Aug 04, 2005 2:27 pm

Jeff wrote:It will be very editable.
but with so many different textures, will editing on blade of grass take an hour? I have school starting, and I am trying to get kicked out (a long story) so I will have the time to do a lot of editing in the school year, but I dont want to overwork myself

Jeff
Evil Twin
Posts: 2892
Joined: Wed Nov 19, 2003 10:48 pm
Location: San Francisco, CA
Contact:

Post by Jeff » Thu Aug 04, 2005 3:20 pm

You'll see.

Post Reply